Nieuws

 • Bouw of koop geen tweedehands huis

  Bouw of koop geen tweedehands huis       Het is nu begin...

  Lees meer
 • Is het architectuur?

  Is het architectuur?   Als autodidact is dat een onderwerp wat mij...

  Lees meer
Meer nieuws

-

 SIP Construct  =  Trotse Samenwerkingspartner Van:

 

www.habi-nex.com

 

Met habi-nex homes zijn we op een dubbele missie. We zetten ons in om huisvesting in kansarme gemeenschappen te verbeteren met behulp van innovatieve architectuur en design. En tegelijk om duurzame, compacte woningen te ontwerpen voor iedereen die op zijn eigen voorwaarden wil leven. 

habi-nex is ontwikkeld door een groep ervaren architecten, ingenieurs, international development professionals en urban planners die zich inzetten om duurzame, betaalbare oplossingen te ontwerpen.

 

Het habi-nex House is een milieuvriendelijk, niet aan het net gekoppeld en goedkoop huis dat in delen geleverd wordt en door de bewoners zelf gemakkelijk in elkaar kan worden gezet. Het is een duurzame en waardige oplossing voor ontheemden en vluchtelingen en daarnaast een betaalbaar woonmodel. Het huis bevat duurzame elementen als zonnepanelen, passieve koeling, regenwateropslag en een biogastoilet.

Hoewel ons hoofddoel is woonruimte te bieden voor mensen op de vlucht voor natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen, is het habi-nex House ook geschikt voor iedereen die wil wonen in een fraai huisje dat niet op het elektriciteitsnet is aangesloten. Het model kan worden aangepast aan de behoeften van diverse bevolkingsgroepen, van bewoners van vluchtelingkampen tot gemeenschappen met een laag, gemiddeld of hoog inkomen in stedelijke of landelijke gebieden, zowel in ontwikkelingslanden als in ontwikkelde landen.

 

  

Het habi-nex House wordt als een plat pakket naar een geschikte locatie vervoerd en kan daar gemakkelijk door de eindgebruikers in elkaar worden gezet, zelfs als ze geen enkele doe-het-zelfervaring hebben. Zo nodig kan het huis ook weer uit elkaar worden gehaald en ergens anders opnieuw worden gebruikt. Het huis beschikt over passieve en technisch eenvoudige functies en een duurzaam exterieur, waardoor het een levensduur van 50 jaar of langer heeft.

 

Dankzij de inherente structurele stabiliteit van de zeshoekige vorm en de stijve constructie van geïsoleerde sandwichpanelen is geen aanvullende ondersteuning nodig. De muur- en dakpanelen zijn zelfondersteunend en worden door middel van ingebouwde koppelingen verbonden tot een constructief sterk geraamte. De belangrijkste onderdelen van het gebouw zijn de funderings elementen en de geïsoleerde sandwichpanelen voor de vloer, muren en dak. De in hoogte verstelbare dragers van de funderings elementen kunnen worden aangepast aan eeen oneffen terrein.

Regenwateropslag

Regenwater wordt via een ingebouwde goot en regenpijp opgevangen in een tank onder het huis, waar het wordt opgeslagen. Er is een tweede tank voor drinkwater. Beide tanks zijn door middel van het natuurlijke thermisch vermogen van de aarde geïsoleerd en worden beschermd door het huis zelf.

Passieve koeling en zonnepanelen

Aan beide zijden van het huis bevindt zich een ventilatieschacht. De lucht wordt met behulp van verstelbare schotten in vloeropeningen omgeleid, stroomt vervolgens naar boven door de schacht en dan door schuiven naar buiten. Door het schoorsteeneffect verplaatst de lucht zich naar boven in de ruimte, waar het boven de binnenmuren kan circuleren en door een verstelbare klep naar buiten wordt geleid. Zonnepanelen leveren extra energie voor verlichting en kleine elektronische apparatuur.

 

Enkele impressie foto's van de Dutch Design Week Eindhoven 2017 :

                        

 

Ook ander configuratie is mogelijk :

 

 

 

Nieuws

 • Bouw of koop geen tweedehands huis

  Bouw of koop geen tweedehands huis       Het is nu begin...

  Lees meer
 • Is het architectuur?

  Is het architectuur?   Als autodidact is dat een onderwerp wat mij...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Wat zijn SIP panelen?

  Wat zijn SIP panelen?

  Het woord SIP is de afkorting van letters van de engelse woorden Structural Insulated Panel. En betekent in het nederlands...

  Lees meer
 • Bekijk video's

  Bekijk video's

  SIP Construct heeft een eigen Youtube kanaal. Hierop staan allemaal video's die laten zien wat de mogelijkheden zijn...

  Bekijk onze video's
 • Waar voor gebruikt

  Waar voor gebruikt

  De meeste mensen in Nederland zijn nog onbekend met de bouw-methode van SIP Panelen. Waar word het allemaal voor gebruikt?

  Bekijk de mogelijkheden